Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ansamblul statuar Lupoaica din Targu Mures a fost ridicata pe strada Primariei, in apropierea Pietei Trandafirilor, fiind dezvelita in anul 1924.
Este o copie a grupului statuar din capitala, opera artistului Ioan Schmidt Faur.
Statuia a fost construita din dorinta lui Emila Dandea, unul dintre primii primari romani ai municipiului, cu scopul reprezentarii simbolurilor, traditiilor si valorilor romanesti in orasul Targu Mures.
Statuia prezinta un soclu menit sa integreze statuia in arhitectura pietei din fata Palatului Primariei, soclu realizat de catre inginerul E. Metz, cu dimensiunea de 3,30 m.
In anul 1940 statuia a fost mutata in orasul Turda pentru a supravietui perioadei de ocupatie ungureasca, unde se afla si acum. Statuia actuala este o copie a celei din Turda si a fost dezvelita la 30 noiembrie 1991.
Statuia Lupoaicei Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Lupoaicei Targu Mures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Mures
Coordonate GPS: 46.5432892,24.5558586
Cetatea Medievala este amplasata in apropierea centrului municipiului Targu-Mures. Complexul Cetatii ocupa o suprafata de cca 4,3 ha si este alcatuit dintr-o incinta fortificata cu 7 bastioane unite p
Statuia lui Avram Iancu din Targu Mures reprezinta prima statuie ridicata in memoria conducatorului revolutiei romane de la 1848 din Transilvania, fiind inaltata in anul 1924.
In anul 1940 statuia a
Biserica de lemn a oraşului Targu Murs a fost construita intre anii 1793-1794 si reprezinta un monument istoric. Desi a fost renovata de mai multe ori, aceasta si-a pastrat infatisarea initiala.
Se
Muzeul de Arheologie si Istorie din Targu Mures functioneaza din anul 1886 si adaposteste valoroase exponate care atesta viata materiala si spirituala a muresenilor inca din vele mai vechi timpuri.
Parcul National Muntii Calimani, situate in vestul Carpatilor Orientali, se desfasoara pe o suprafata de 24.041 ha, in judetele Mures, Bistrita si Suceava. Desi propunerea si studiile pentru infiintar
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.