Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Reformata din Cetate este cea mai veche constructie din Targu Mures, dar si cea mai mare, pana in secolul al XIX-lea purtand numele de Biserica Mare.
Lacasul de cult a fost inaltat in secolul al XIV-lea de catre ordinul franciscan din Targu Mures, insa a fost finalizata doar in anul 1490.
Desi a fost construita de catre franciscani, biserica si-a schimbat cultul in urma reformei protestante, devenind in majoritate reformata.
Legenda spune ca un crucifix al bisericii, construit de Veit Stoss a fost aruncat in raul Niraj, ajungand in Valea Nirajului, in Eremitru.
Biserica este asezata in Cetatea Medievala a orasului, care este alcatuita din 7 bastioane unite intre ele, ce formeaza o curte interioara.
Ca vatra a orasului, Cetatea cu complexul de monumente istorice aferente a determinat ridicarea constructiilor publice si private ce aveau sa defineasca mai tarziu structura urbana a viitorului oras.
Biserica Reformata din Cetate - Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Targu Mures
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.5461197,24.5650997
Statuia lui Emil Dandea este situata in Targu Mures, in centrul orasului, fiind incadrata de Biserica Buna Vestire si Primarie.
A fost dezvelita la data de 18 august 1996, intr-o atmosfera de sarbatoa
Scopul principal al Salinelor Roman este de a-i ajuta pe cei care sufera de boli ale aparatului respirator. Salinele Roman sunt 100% naturale, sigure si sanatoase, fiind construite dupa un procedeu br
Infiintata in anii ’60, Gradina Zoologica din Targu-Mures reprezinta un important punct de atractie pentru populatia locala si pentru turisti. La inaugurarea stabilimentului, existau aici numai 10 a
Teatrul Nelegiuit a luat nastere in 2011. Dar poate ca nicicand nu e un moment mai bun sa incepi ceva nou decat pe timp de criza, iar Teatrului Nelegiuit ii sta bine cu criza – e criza de discurs cr
Pădurea de stejari seculari de la Mociar, judeţul Mureş, aşezată aproape de comunele Salavăstru, Beica de Jos şi Gurghiu, nu e colorată şi nici nu sare în ochi. Însă are genul acela de fru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.