Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sf. Nicolae din Suceava este o biserica ortodoxa construita in anul 1611, fiind inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004.
Ea se afla situata pe Str. Mihai Viteazul nr. 2, in apropiere de Liceul Stefan cel Mare.
Potrivit documentelor vremii, voievodul Ilias Rares a ctitorit si zidit intre anii 1546-1551 o biserica cu hramul Sf. Ierarh Nicolae (sarbatorit in fiecare an la 6 decembrie). Biserica a fost reconstruita in anul 1611, in timpul domniei lui Constantin Movila (1607-1611)de catre vel vistiernicul Nicoara Prajescu, impreuna cu cneaghina Maria.
Biserica prezinta trasaturile arhitecturii moldovenesti a vremii: are un altar dreptunghiular boltit in semicilindru, cu absida la est si altele laterale operate in grosimea zidului, precum si turla pe naos. Ea este considerata una dintre primele biserici din secolul al XVII-lea cu turnul-clopotnita inaltat deasupra exonartexului. Biserica are contraforturi mari, intre ele fiind adaugate contraforturi de dimensiuni mai mici.
Aceasta este decorata in exterior cu un brau median de caramizi, iar pictura sa a fost restaurata in anul 1895 de catre zugravul Vladimir Mironescu.
Biserica Sf. Nicolae a fost restaurata intre anii 1974-1980 dupa proiectul Directiei Monumentelor Istorice si Arhitectonice Bucuresti, arhitect proiectant fiind Nicolae Diaconu.
Biserica Sf. Nicolae Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sf. Nicolae Suceava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Suceava
Coordonate GPS: 47.645991,26.25625
Inaugurata inca din anul 1953, Casa Memoriala "Ciprian Porumbescu" a fost amenajata intr-o anexa a fostei case parohiale de la Stupca, construita din lemn, la sfarsitul secolului al XIX-lea,
Cascada Tihu este o cascada inalta de aproximativ 8 metri, situata in Parcul National Calimani, la 500 de m de la afluenta cu paraul Tihu in amonte de paraul Umed.
Complexul Muzeal Bucovina a fost infiintat in 1895, de-a lungul timpului acesta avand mai multe denumiri: Muzeul Orasului Suceava, apoi Muzeul Orasenesc, Muzeul Regional, Muzeul Judetean (dupa 1968),
Biserica Turnu Rosu (sau Sfantul Simion)din Suceava face parte din complexul de monumente armenesti din Suceava. Denumirea Turnu Rosu provine de la clopotnita de culoare rosiatica.
Biserica a fost co
Situl arheologic La pod la Rediu este situat in localitatea Bosanci, in apropierea municipiului Suceava. Descoperirile cele mai importante s-au facut de o parte si de alta a podului ce leaga localitat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.