Muzeul de sculptura Ion Jalea din Constanta se afla in in zona istorica a orasului, in capatul bulevardului Elisabeta, la cativa pasi de Catedrala Sfintii Petru si Pavel.
Cladirea ce gazduieste muzeul reprezinta un monument istoric construit in stil brancovean la inceputul secolului XX, avandu-l ca arhitect pe Victor Stephanescu.
Infiintat in anul 1968, Muzeul de Sculptura Ion Jalea are expuse lucrari de sculptura si grafica (sculpturi, picturi, busturi, desene, schite, reliefuri, etc) semnate in cea mai mare parte de artistul plastic Ion Jalea.
Nascut in Dobrogea, Ion Jalea a fost un mare sculptor al Romaniei, cu o activitate artistica de 7 decenii. In 1968, el a donat orasului Constanta un numar de 108 piese de arta, constituind in prezent colectia de sculptura organizata in cadrul muzeului.
Program: Extrasezon Miercuri - Duminica 09.00 - 17.00.
Program: Sezon Miercuri - Duminica 10.00 - 18.00.
Adresa: Strada Arhiepiscopiei nr. 23 , Cod postal 900742
Telefon: 0241-618602.
Muzeul de sculptura Ion Jalea din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de sculptura Ion Jalea din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.170825,28.660492
Geamia Azizia din Constanta, denumita si Geamina Hunchiar, este situata pe bulevardul Tomis, nr. 41. Ea a fost ridicata in anul 1860 de catre sultanul Abdul Aziz.
Din punct de vedere arhitectural apa
Delfinariul din Constanta este primul Delfinariu public din tara noastra, precum si prima initiativa muzeistica de acest fel din sud-estul Europei, fiind inaugurat la data de 1 iulie 1972.
Edificiul
Statuia „Tinerete” reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figureaza pe Noua lista a monumentelor istorice.
Statuia „Tinerete” este situata pe Bulevardul Tomis, in pa
Vila Constantinidi (in prezent Inspectoratul Scolar Judetean) reprezinta un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Constanta. Constructia a fost finalizata in anul 1905.
Adresa: Str. Kogal
Amplasata pe o stanca, deasupra Portului turistic Tomis, vila este construita, asa cum arata inscriptia de deasupra usii, in anul 1899, dupa planurile arhitectului Gr. Cerchez si comandata de numismat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.