Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Botanic din Cluj Napoca functioneaza din anul 1919, fiind infiintat de Asociatia Muzeului Ardelean. El ofera vizitatorilor posibilitatea de a-si completa cunostintele despre bogatia, evolutia si importanta lumii vegetale. Colectiile sale pot fi vizitate la parterul Institutului Botanic "Al. Borza" din incinta Gradinii Botanice.
Muzeul numara circa 6910 exponate dintre care fac parte: plante de interes economic, industrial, farmaceutic, o bogata si valoroasa colectie dendrologica, precum si produse manufacturiere realizate in diverse zone ale tarii (donite, ciubere, tulnice etc.).
Colectiile din cadrul muzeului sunt impartite in doua mari sectiuni: sectiunea planetelor cu valoare economica si sectiunea plantelor dispuse sistematic.
Din sectiunea plantelor cu valoare economica fac parte: colectia de fructe si legume, colectia de cereale, de ciuperci, colectia de fructe si seminte comestibile, colectia de produse aromatice si condimentate, colectia de plante textile si colectia dendrologica, colecţia de seminte de plante lemnoase si ierboase,
Sectiunea de plante dispuse sistematic prezintă in cadrul sau specii ce arata evolutia regnului vegetal, incepand cu bacteriile si algele, ciupercile, lichenii, muschii, ferigile si gimnospermele si incheind cu cele mai evoluate specii vegetale – angiospermele.
Adresa: str. Republicii nr. 42
Muzeul Botanic din Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Botanic din Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.76208,23.58763
Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Romania a fost fondata in 1920 de profesorul Alexandru Borza. Intinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare, in part
In cadrul acestui edificiu au functionat pe rand pana in anul 1948, cand a avut loc nationalizarea, depozitul Triska, reprezentanta si atelierul de reparatii al pianelor Wirth.
Cladirea a fost sediul
Piata Unirii din Cluj, mai demult Piata Regele Matia, (in maghiara Mátyas Király tér), este punctul zero al municipiului Cluj-Napoca.
Actuala Piata a Unirii a constituit miezul orasului medieval C
Gradina Miko a fost donata orasului Cluj de catre Imre Miko, fost guvernator al Transilvaniei, in scopul amenajarii unui parc public. In prezent acest domeniu gazduieste cladirea Facultatii de Geograf
Statuia ecvetra a lui Mihai Viteazu este situata in Piata Mihai Viteazu din Cluj Napoca, fiind amplasata pe o platforma cu trei rampe.
Monumentul a fost decorat cu basoreliefuri, reprezentand luptele
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.