Muzeul Satului din Bucuresti, cu denumirea actuala de Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, a luat fiinta in anul 1936, in urma unor cercetari intense si sustinute, teoretice si de teren, precum si a unor experimente muzeografice ce au durat aproape un deceniu.
Acestea au fost coordonate de profesorul Dimitrie Gusti, intemeietorul Scolii Sociologice din Bucuresti, ce a dorit sa creeze o imagine relevanta pentru modul de viata al taranilor romani. A incercat sa redea, intr-un cadru natural potrivit de pe malul lacului Herastrau, originalitatea si spiritualitatea intalnita in spatiul rural romanesc.
Dimitrie Gusti recreat ambianta din gospodarii, redand fidel interiorul spatiilor interioare si creand un adevarat monument al istoriografiei de specialitate.
Monumentele, in totalitate originale, sunt marturii de viata traditionala romaneasca, dar in acelasi timp, constituie si ilustrarea unei anume conceptii muzeologice si de preservare a patrimoniului constituit; ele ilustreaza un drum parcurs de la primele cercetari coordonate de Dimitrie Gusti pana in prezent, drum presarat cu inca 18 muzee, care l-au luat ca punct de reper.
Importanta Muzeului Satului depaseste granitele nationale, fiind creatia originala a intemeietorilor, in deplina concordanta cu teoriile muzeologice avansate, din prima jumatate a secolului al XX-lea.
Muzeul Satului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Bucuresti
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 44.473726,26.076894
Opera Nationala Bucuresti este cel mai mare teatru liric al tarii si una dintre cele patru Opere Nationale din Romania. Cel care a luptat pentru fondarea acestei institutii a fost compozitorul, dirijo
Parcul Ioanid, denumit si Parcul Ion Voicu, a fost amenajat pe fostul afluent al Dambovitei, Bucurestioara, in anul 1870. Domeniul pe care exista azi parcul apartinea librarului Ioanid, care a plantat
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biser
Parcul Tineretului este situat in partea de sud a orasului Bucuresti, ocupand o suprafata de aproximativ 80 de hectare.
Parcul dispune de spatii de agrement precum: suprafete de joaca pentru copii,
Parcul Bazilescu (fostul parc Nicolae Balcescu) este un parc aflat in partea de nord vest a Bucurestiului, cartierul Bucurestii Noi.
In momentul amenajarii (1954), parcul se intindea pe o suprafata d
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.