Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Etnografie esti situat intr-o cladire de pe B-dul Eroilor, nr. 21A, din Brasov.
Cladirea dateaza din anul 1902 si gazduieste un spatiu consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei ce a fost inaugurat in anul 1990.
Alaturi de cele doua muzee-filiale, Muzeul Etnografic Sacele si Muzeul etnografic Gh. Cernea din orasul Rupea, Muzeul Etnografic din Brasov isi propune sa prezinte o imagine ampla asupra aspectelor etnografice ale principalelor zone din judet.
Expozitia permanenta cuprinde peste 10.000 de piese ce trateaza tema unor mestesuguri specifice acestor zone, cum ar fi tesutul. Printre exponate se numara obiectele de ceramica, sticlarie, port popular si textile, oua incondeiate, icoane pe sticla, metal, piele, os etc. Acestea dateaza din secolele XVII-XX, reprezentand zona Barsei, Bran, Rupea si Tara Oltului.
Cea de-a treia filiala a muzeului, Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, ilustreaza modul de viata al locuitorilor din mediu urban surprins de-a lungul a trei secole.
Muzeul de Etnografie din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie din Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.6450043,25.5934601
Construit in partea de sud-vest a cetatii Brasov, Bastionul Fierarilor dateaza inca din anul 1521, desi a fost atestat documentar doar opt ani mai tarziu.
Bastionul are un plan pentagonal, inaltat p
In anul 1547 umanistul Johannes Honterus a fondat biblioteca Liceului German in care, pe langa cartile bisericesti, se aflau traduceri din scriitori antici, opere literare fiosofice si istorice aparti
Sinagoga Neologa din Brasov este un lacas de cult evreiesc, situat pe str. Poarta Schei nr. 29. A fost ridicata intre anii 1899-1901, reprezentand stilul gotic, impodobit cu detalii maure.
Sinagoga
In secolul al XIV-lea a fost construit canalul Graft (=sant) la poalele dealului Warthe, Canal ce constituia un prim obstacol natural impotriva atacatorilor. Ulterior s-a construit primul zid de apara
Piata Sfatului era locul in care se organizau targurile periodice in Evul Mediu si in epoca moderna. Datorita rolului comercial al Brasovului, alaturi de comerciantii sasi si romani, in Piata Sfatului
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.